Året som har gått: Höst

20:43:00 ¦ 2015-12-30

September. Den roligaste kvällen jag hade i september var kulturnatten måste jag nog säga. Eller, dagen var inte bra någonstans men kvällen var en riktig räddare i nöden. Hela den dagen var en lång dag av depp och det enda jag ville göra var att ligga i sägen. Dagen gick och fram mot kvällen bestämde jag mig för att det var nog. Bytte om och följde med Max + delar av hans familj på middag hos hans morbror. Kan fortfarande inte släppa räksoppan som vi åt den kvällen. Tror jag aldrig ätit en sådan god soppa. Efter middagen, närmare bestämt runt klockan nio befann jag mig hos min kära klasskompis Sofia för lite festligheter. För att göra denna historia kort somnade jag lyckligt hos Max runt 2 – halv 3 på natten. Förutom det blev det en hel del middagar/myskvällar med olika vänner. Bilden här nedan är från när vi firade Alice.

 
Oktober - Lyckades bland annat hamna på akuten i oktober och blev sedan inlagd på grund av ont i magen. Troligen var det blindtarmen och troligen därför att i de flesta fall där någon har ont i magen så kan det vara svårt att hitta felet. Förutom min lilla tripp till akuten så var det en ganska lugn månad. Undantagen var i början av månaden då Johan och Sofia firades. Men också i slutet av månaden då Siri hade en tjejmiddag för att fira henens 18-årsdag. Den tjejmiddagen var extremt rolig kommer jag ihåg. Temat var silver, maten var suverän och fick lära känna nya många ansikten. Men som sagt, förutom det var det en ganska lugn månad med många hemmakvällar!
 
 
Sista månaden på hösten, november. I november tävlade vi i RC2 (rix cupen 2) som gick i Eskilstuna. Denna tävling gick inte lika bra som de tidigare tävlingarna i våras, men den var ändå rolig att tävla i. Ja, förutom det var det en stressig månad. De sista proven/laborationsrapporterna/uppsatserna låg framför en och när jag inte sov så var det bokstavligen plugg som gällde. Snacka om att stressen tar över. Den stressen är något som jag inte vill uppleva igen. Finns faktiskt inte så mycket mer att säga om novmeber månad. Stress, tävling och mer stress. November i ett nötskal.
 
 

New in: klocka

17:15:20 ¦ 2015-12-30

Fick pengar i 18-årspresent till en klocka. Har haft mina ögon på en klocka ett tag nu. Idag så har jag köpt klockan och är verkligen så njöd!Året som har gått: Sommar

16:32:00 ¦ 2015-12-29

Efter maj månad kommer juni med sin sommarsol, sina blommor och sommarlov. Innan lovet började skrevs de sista proven inom respektive ämne, betyg delades ut och efter det kunde man äntligen andas ut. Andra året på gymnasiet var riktigt hemskt. Vi kunde ha 3-4 lektioner innan lunch och ibland lika många efter. Sen så tog mina fina vänner Therese och Felicia studenten den månaden. Var både på deras utspring och på deras stundentmottagningar. Innna sommaren började, avslutades andra året med Katte - Skrapankampen som VI (katte) självklart vann!! Det var första hälften av juni, andra hälften spenderades på Fyrishov som ansvarig på gymnasikläger. De två veckorna som jag jobbade där var roliga, jobbiga och stressiga men ändå det bästa sommarjobbet en gymnasiknörd kan ha. Andra hälften bestod också av firandet av sommaren, midsommar och massa mys. Juni var en fin månad och en sådan månad vill jag ha igen!
 
 
Efter juni kommer juli. I juli flydde jag landet och följde först med Max familj till deras hus untanför Beziers, Frankrike. Där var vi totlat 12 dagar om jag inte minns fel och deras hus var en ren sommardröm. Som om inte det räckte drog jag och min vän Filip till Nice i slutet av juli. En vecka var vi där och det var verkligen en vilovecka för oss båda vill jag lova. Det som var gemensamt för dessa två resor var mycket solande, bad och fantastisk mat. Juste, får inte heller glömma all grym shopping som fanns i Beziers och Cannes. Åh nu börjar jag nästan att längta tillbaka!! Dessa resor var väl ungefär det jag hann med under juli månad. Var hemma ca 1 vecka mellan resorna och på en vecka hinner man egentligen inte göra jättemycket. Var med familjen och träffade några vänner.
 
 
Augusti - sista månaden på sommarlovet. Hängde mest med Max och fikade även väldigt mycket. Iste på stationens uteservering var det som gällde och helst i stora mängder. Åkte till grönan innan skolan började, eftersom både jag och Max drömt eller tjatat på varandra om att åka dit. Förutom det försökte jag behålla min bränna, men det misslyckades jag med... Vad finns mer att säga om augusti? Skolan drog igång efter halva månaden och det var väl både ett plus och ett minus. Plus att börja sista året på gymnasiet, minus att skolan började igen. Hade verkligen varit skönt med ännu längre lov..! Synd bara att det var sista riktiga sommarlovet, men tycker att jag hade ett bra sista sommarlov.
 
 
 

Kusinmys och silikoner

22:40:39 ¦ 2015-12-28

Denna dag har bjudit på äventyr. Äventyr ut till mina äldre kusiner + faster där vi bytte julklappar och friade en sen jul tillsammas. Fick bland annat en värmekudde, som verkligen var något jag behövde. Juste har inte berättat vad jag fick i julklapp i år för er. Har fått lite gott och blandat vill jag säga. Pengar, presentkort och prylar. Fick en del saker som kan vara behövliga till en framtida flytt hemifrån, två hela powerbakns (kan vara för att jag klagat över min batteritid på mobilen hehe) och en del skönhetsprodukter. Tillbaka till dagens äventyr! Förutom att byta julklappar fikade vi en del och försökte uppdatera oss i varandras liv. Så kul att träffa dem, speciellt min äldsta kusin som nu egentligen bor i Tyskland med sin nyblivna fästman (grattis till dem igen!!).Vi har hos dem till ungefär klockan halv 6 då det var dags att börja bege sig hemmåt.
 
Nu under kvällen har jag försökt söka rätt på en del siliconer. Läste igenom innehållsförteckningen på lite diverse produkter för håret och stötte på ämnena dimethicone och PEG-12 dimethicone och ett stort frågetecken dök upp i mitt huvud. Googlade dem och fick fram att det var två silikoner som är helt ofarliga, men bra att undvika om man kan. Är ju lite keminörd så är intresserad av vad för ämnen som egentligen finns i olika sorters produkter. Kör ju på balsam metoden och då är tanken att man ska anväda balsam utan siliconer, sulfater, mineraloljor och vissa andra ämen. Så dessa produkter som innehöll dessa silikoner kommer jag inte använda! Försöker för övrigt använda så naturliga produkter som möjligt; både hy och hår är två områden som jag försöker prioritera. Nu har jag nördat ner mig tillräckligt för ikväll, imorgon väntar en ny dag och det är min födelsedag. Puss!
 
 

Dagens

21:33:38 ¦ 2015-12-27
Året som har gått: Vår

11:20:00 ¦ 2015-12-27

Vintern försvann och övergick i vår. Mars var en tråkig månad, hände inget speciellt eller i alla fall inget som jag direkt kommer ihåg. I och med det kommer jag inte skriva något om mars, eftersom jag inte kommer ihåg en enda sak från den månaden. Eller jo, vänta!! Det var nog i mars som jag insåg att jag kommer nog må mycket bättre (och slippa magont) om jag börjar käka laktosfritt. Vilket i det långa loppet var ett bra beslut eftersom jag inte får ont i magen lika ofta och min mage är inte längre lika svullen!!
 
 
April bjöd på festligheter vill jag lova. Valborg ägde och om jag ska vara ärlig så var den dagen inget annat än kaos. Mobilen dog + hade ingen täckning, folk försvann eller blev för fulla..KAOS. Men april bjöd också på kvällar hos Felicia och det gjorde att hela den månaden bara kändes som en fest. I april tävlade vi (kommer inte ihåg vart tävlingen var, kan ha varit Bålsta eller något liknande) och vi vann den tävlingen(!!). Förutom det har jag för mig att vi hade lov en sväng, blandat med lite studiedagar och från min sida också lite sjukdom. Tog också hål i mitt öra i slutet av april och det blev ju som det blev. Vet inte hur många infektioner jag fått på grund av att jag tog hål på fel sätt. Ta aldrig hål i brosket med pistor, veckor nej månader med smärta och infektion väntar...
 
 
 
Maj var en fin månad, näst sista månaden innan sista sommarlovet. Ännu än tävling och den här gången var det i Vänersborg där vi kom till final och slutade på en 6e plats om jag inte minns fel. Den tävlingen var så underbar, inget fall på nästan hela tävlingen och jäklar vad vi levererade!! Vad hände mer denna månad? Ariana Grandes konsert i globen med Filip hände, var på ledarmiddag, min bror fyllde 11 år och fick besöka akuten en vända på grund av mitt infekterade hål i örat. Kommer ihåg att jag fick ta ur och i örhänget samt tvätta det som en galning under tävlingen, då man inte får ha smycken på sig under tävlingen. Ni anar inte hur mycket problem jag har haft men mitt jäkla öra..!
 
 
 
 

Året som har gått: Vinter

14:41:00 ¦ 2015-12-25

År 2015 börjar lida mot sitt slut och jag tänkte försöka sammanfatta mitt år för er! Detta är något som jag har gjort flera år inna och tänket göra det igen. För enkelhetens skull så kommer jag dela upp året efter dess årstider och gör olika inlägg om de olika månaderna. Men nu kör vi, 2015 here we go!!
 
Januari kommer jag ihåg som en ganska snöig, men ändå slaskig månad. Var ute på en del äventyr med Felicia bland annat till stenhagen en kväll då vi hade sällskap av min vän Bongcam och hans vän. Det slutade med att vi åkte fram och tillbaka - till och med i samma taxi - för att sedan komma ner på stan där de drog ut och jag hem. Samma natt vandrade jag hand i hand hem med Max, som jag ännu inte var tillsammas med då. Men morgonen efter var hans födelsedag och min fina present till honom var frågan om han ville ha mig som flickvän. Hängde en del med just Felicia och Bongcam då och de äventyren är en helt annan histora. Förutom det var en även brunett, vilket känns jättekonstigt nu när man har en blond frisyr. Detta var nog det som utmärkte januari månad mest. Brunt hår, snö/slask och massor av människor.
 
 
Vad hände i februari? Jo, vi firade Adam med en överraskningsfest hemma hos Johan kommer jag ihåg. Den var riktigt, riktigt rolig måste jag säga. Alla hjärtans dag ägde rum och jag bjöd ut Max på middag och bio. Ja, ni hörde rätt det var jag som bjöd ut han ;). Tror också att vi var i Romme i februari eller så var det januari..nej det måste ha varit februari!! Att få åka skidor i Romme med sin klass var nog en av de roligaste sakerna jag gjort. Så fantastiskt att få åka ner för de branta backarna (okej Romme kanske inte har de allra brantaste backarna men ni fattar grejen) och hänga med sköna människor LIFE säger jag bara.

 

Musikåret 2015, enjoy!!

21:46:00 ¦ 2015-12-23

Mer om Pop Danthology

23 december

19:59:46 ¦ 2015-12-23

Dan före dopare dan! Imorgon är det julafton och jag känner ingen julstämning alls. Ingen snö = ingen julkänsla. Är sådär taggad på julafton men hoppas verkligen att morgondagen blir en bra dag. Försökte få lite julstämning idag då jag och pappa handlade de sista julkapparna till släkten. Bakade även lussebullar och pepparkakor med min lillebror, vilket också var ett försök till julstämning. 

Nej, denna dag har varit en medelmåttig, grå, tråkig dag. Vädret var sämst, lussebullarna blev konstiga och allt har bara gått nedåt. Hoppas på att morgondagen bjuder på bättre stämning. Puss! 
At Nathalies

14:35:11 ¦ 2015-12-20

Hello mina vänner! Igår samlades vi några tjejer hemma hos Nathalies för att fira hennes 19 år i förskott. Egentligen fyller hon om 2 dagar, men den dagen som passade alla bäst att ses på var igår. Hemma hos henne blev vi först bjudna på en fördrink och supergoda snacks. Sen blev det middag som bestod av grillat kött med pitabröd och massor av grönsaker och såser till. Sjukt, galet gott var det!! Vi spelade några spel, pratade på, skrattade och hade det bäst. Åt efterrätt och skrattade ännu mer. Kvällen var helt underbar och efter middagen fick jag skjuts till Max där jag fick somna i hans famn. 
 
Idag är planerna att hjälpa mamma julpynta lite. Har lovat att hjälpa till med att sätta upp granen och börja pynta hemma. Borde också försöka städa ur garderoben och dammsuga mitt rum hehe... Jag har kommit på att jag är så taggad på jul. Jag menar tagga all julmat, allt julbak och all julstämning!! Sen ikväll så är det bio som gäller och då är det inget mindre än den nya Star Wars filmen som ska ses. Är egentligen inget jättestort Star Wars fan, men har sätt de tidigare filmerna och måste bara se den nya. Hoppas ni får en fin söndag och fjärde advent! Puss! 
 Jullov

20:54:16 ¦ 2015-12-18

Nu är det äntligen jullov! Detta har firats genom avslutning med klassen, en rund på stan och sedan lunch med Sofia och Alicia. Har nästan lyckats köpa alla julklappar nu och har bara ett fåtal klappar kvar. Planerna för lovet fortfarande inte är spikade. Både jul, födelsedag och nyår ska firas här i Uppsala men alla detaljer runt om det är fortfarande väldigt oklara. Har inte så mycket mer att dela med mig av just nu. Puss! 


Ett litet julskämt från våt mentor som också är mattelärare 

Manskör and chill

17:43:24 ¦ 2015-12-17
Sjukhus

21:31:58 ¦ 2015-12-15

Så typiskt mig att göra mig illa. Lyckades överrotera en volt igår på träningen så att jag landande på mage. När jag landar knäcktes hela min rygg och det mina vänner var inte skönt. Smärtan gick över och jag fortsatte köra. Idag har varit ett rent helvete. Har fått ondare och ondare under dagens gång och slutade med att jag tog en sväng förbi akuten. Fick ryggen röntgad och det visade som tur var ingen fraktur!!! Men har antagligen fått skador på mjukdelarna och det tar väl några veckor innan det blir helt bra..! Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft. Puss! 
Tredje advent och lucia

19:37:28 ¦ 2015-12-13

Jag förstår inte hur fort dagarna går. 11 dagar kvar till julafton, 16 dagar kvar till födelsedag och 19 dagar kvar tills 2016. Det är nästan helt galet och denna vecka som kommer är rena rama helvetes veckan. Två redovisningar, två prov och en argumenterande text ska in. Hur tänker lärarna när de lägger alla saker sista vecka innan jullovet? Förstår verkligen inte! Idag är det även tredje advent och firade det genom att äta världens godaste brunch. Vi hade allt från pankakor till frukt till mackor till alls. Sen så har jag ätit årets första hembakta pepparkakor(!!) som var otroligt goda.
 
Idag har jag först och främst hängt med Max. Sov hos honom i natt och vi har lyckat kolla klart på första säsongen samt börjat på andra säsongen av Bron. Den är makalöst bra och får 10/10 toasts av mig. Var hos honom fram tills klockan två på eftermiddagen. Tog en sväng bland alla butiker på vägen hem och passade på att kolla in Zara som öppnade nu i veckan. Började nästan ge upp hoppet på om dom skulle öppna. Jag menar de började renovera/bygga för typ ett år sedan..! Det såg i alla fall ut som alla andra Zara butiker med samma bra utbud av fina kläder. Kikade speciellt på en kappa som kanske kan bli min innon en snar framtid (när lönen kommer hehe).Nu ska jag fortsätta skriva på min önskelista inför jul/födelsedag. Puss!
 
 
1. Från den mysiga fikan med Felicia igår 2. Mys med Cosmos (Max katt) nu imorse 3. Jag och Alicia efter luciatåget i Domkyrkan som vi var med på
 

Dagens

18:33:16 ¦ 2015-12-07


Kofta - Rut and circle, Jeans - Gina Tricot, Halsduk (Ny!!!) - H&M, Dunjacka - Åhléns, Armband - bikbok 


Sabina Dumba

14:46:00 ¦ 2015-12-07

 
Den här låten är så himla fantastisk och har den konstant på repeat i hörlurarna.

December men ingen snö

18:16:29 ¦ 2015-12-06

Herregud vad det regnar mycket ute!! Skulle ta bussen hem från stan och helt plöstligt började det spöregna. Innan hade det duggat lite, vilket inte var så farligt. Men nu bara öste det ned flera liter, ton av vatten rakt på mig. Syrran började skratta som bara den åt en när man klev in genom ytterdörren. Så det var bara att byta om till torra kläder, torka hårtet och bädda ned sig i soffan. Man börjar lite smått undra om det kommer bli någon vinter i år. Bara massa regn, plusgrader och ingen snö. Det ska vara snö under vinter och juletid, inte regn och blåst!!
 
Är äntligen lite bättre idag! Är inte helt frisk men känner att det verkligen har gått åt rätt håll. Mådde sådär i morse när jag vaknade, men det har bara blivit bättre under dagen. Har iallafall tittat på streamingen av JSM finalen för både herrar och dam. Grattis igen till Uppsalaflickornas Elittrupp som är 4:de bäst i Sverige!! Bästa!! Har även hunnit kolla på två avsnitt av serien Bron. Har börjat på första säsongen (har inte sätt den förut) och frågar mig själv varför jag INTE sätt den förens nu??? Planerar att titta på ett till avsnitt nu ;) Ha en bra kväll! Puss!
 
Saknar detta något otroligt nu! Vill bara ha massa snö och åka skidor hela dagen lång. Bilden är ifrån när vi var i Romme med skolan i början av detta år.

Sjuk - andra dagen

22:03:24 ¦ 2015-12-04

Andra dagen med förkylning och halsont. Hoppas verkligen att det går över snart för det finns inget jag hatar mer än förkylningar. Dom tar flera veckor att bli av med och kan vara så outhärdliga att man blir galen. Har iallafall fördrivit tiden dessa två dagar med att baka, kolla på Greys Anatomy och tränat hjärnan med hjälp av lite gamla högskoleprov. Om man nu ska satsa på nästa, som är i vår, är det lika bra att börja plugga nu. Vi får se hur länge det håller i sig tho..! Ska ta och kurera mig nu. Ses imorgon darlings! Puss!