Pray for the world

22:15:00 ¦ 2015-11-16

Det går inte riktigt att begripa. Det går inte att förstå vad som händer i världen just nu. Det går inte att inte bli ledsen och nästan lite mörkrädd. Jag tror inte att någon i europa har missat de terrordåd som Paris utsattes för i fredags. Otroligt hemsk och fruktansvärt att något sådant här ens ska kunna inträffa. Sänder en tanke till alla drabbade i Paris, men också till alla andra som blivit/blir utsatta för bombattentat, terrorattacker och andra sorters hemskheter runt om i världen. För hur hemskt det än är så får vi inte glöma en sak. Dessa saker händer nästan dagligen runt om i världen, men inte ser jag någon på facebook färga sin profilbild med dessa andra länders flaggor. Var är dem?
 
Jag tror att alla behövs om vi ska bekämpa det onda. Jag tror att människor från alla världens kanter behövs om vi ska kunna bekämpa de onda krafter som finns i världen. Med de onda krafter syftar jag på terrorism, orättvisheter som begränsar människor rätt till frihet, rasism, sexism..ja listan är lång. Jag tror också att det är jätteviktigt att inte dra alla människor över en kam i dessa tider. Det finns så många människor, och det är jag verkligen ledsen för, som verkar tro att religion ligger bakom detta våld. I detta fall att islam skulle föda eller förespråka våld. Detta är fel, så fel, så fel. Ingen religion föder våld, det är enstaka individer som tar sig friheten att tolka exempelvis koranen eller bibelns innehåll och sedan använda dessa tolkningar i ett syfte som religionen inte förespråkar.
 
Jag tror att vi alla behöver varandra, att vi behöver visa kärlek gentemot alla människor om vi någonsin ska kunna besegra det onda. Tillsammans kan vi göra allt!
 
(Bild: google)

Kommentarer!
Postat av: Kim

Det har jag också undrat över. Det som händer i öst är det relativt tyst om men så fort det händer i väst så blir det stora rubriker. Det är hemskt i vilket fall som helst, var det än händer! Men på något sätt känns det lite som att klyftan mellan öst och väst växer..

2015-11-17 @ 15:49:00
URL: http://starkmedlivet.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Jag skrev en facebookstatus häromdagen om just det där med att Paris får så mycket fokus. Håller med om din rubrik, det är världen vi ska be för. För samma saker händer dagligen på andra ställen och då höjer vi inte ens på ögonbrynen.

2015-11-17 @ 15:52:31
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Your name:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din Blogg:

Kommentar:

Trackback